Nowy Numer 16/2024 Archiwum

Dobry zakwas to podstawa

Hasło tegorocznego święta brzmiało: „Jedz chleb, będziesz zdrowy!”.


Tłumy ludzi odwiedziły w niedzielę Muzeum Wsi Radomskiej podczas XVI Święta Chleba. Świętowanie rozpoczęło się od Mszy św. w intencji rolników, młynarzy i piekarzy. Eucharystii przewodniczył ks. prał. Jarosław Wojtkun, rektor WSD w Radomiu. Podczas części oficjalnej w Amfiteatrze zostało wręczone najwyższe rzemieślnicze odznaczenie – Szabla Kilińskiego. Otrzymał ją Sylwester Wojcieszek, mistrz piekarstwa.

Dostępna jest część treści. Chcesz więcej? Zaloguj się i rozpocznij subskrypcję.
Kup wydanie papierowe lub najnowsze e-wydanie.

« 1 »
oceń artykuł Pobieranie..

Zapisane na później

Pobieranie listy