Pazibroda z Okrasą
Kapusta, ziemniaki, trochę skwarek z cebulką – dzięki tej potrawie gospodynie wystąpią w telewizji.
W zagrodzie z Chomentowa na terenie radomskiego skansenu znany kucharz Karol Okrasa nagrywał kolejny odcinek swojego programu „Okrasa łamie przepisy”. W nagraniu wzięły udział panie ze Stowarzyszenia „Nasza Wieś Józefów” z podradomskiej gminy Kowala. Wystąpiły w nim, bo zajęły I miejsce w konkursie organizowanym przez Muzeum Wsi Radomskiej „Potrawa regionalna z ziemniaków”. Wspólnie z K. Okrasą ugotowały swoją popisową potrawę – pazibrodę.
Dostęp do pełnej treści już od 12,90 zł za miesiąc
Subskrybuj i ciesz się nieograniczonym dostępem do wszystkich treści
W subskrypcji otrzymujesz
- Nieograniczony dostęp do:
- wszystkich wydań on-line tygodnika „Gość Niedzielny”
- wszystkich wydań on-line on-line magazynu „Gość Extra”
- wszystkich wydań on-line magazynu „Historia Kościoła”
- wszystkich wydań on-line miesięcznika „Mały Gość Niedzielny”
- wszystkich płatnych treści publikowanych w portalu gosc.pl.
- brak reklam na stronach;
- Niespodzianki od redakcji.
Masz subskrypcję? zaloguj się
Kup wydanie papierowe lub najnowsze e-wydanie.
1
/
1
oceń ten artykuł
Możliwość oceniania treści jest dostępna tylko dla subskrybentów. Masz subskrypcję? zaloguj się