Nowy numer 13/2024 Archiwum

Pazibroda z Okrasą

Kapusta, ziemniaki, trochę skwarek z cebulką – dzięki tej potrawie gospodynie wystąpią w telewizji.

W zagrodzie z Chomentowa na terenie radomskiego skansenu znany kucharz Karol Okrasa nagrywał kolejny odcinek swojego programu „Okrasa łamie przepisy”. W nagraniu wzięły udział panie ze Stowarzyszenia „Nasza Wieś Józefów” z podradomskiej gminy Kowala. Wystąpiły w nim, bo zajęły I miejsce w konkursie organizowanym przez Muzeum Wsi Radomskiej „Potrawa regionalna z ziemniaków”. Wspólnie z K. Okrasą ugotowały swoją popisową potrawę – pazibrodę.

Dostępna jest część treści. Chcesz więcej? Zaloguj się i rozpocznij subskrypcję.
Kup wydanie papierowe lub najnowsze e-wydanie.

« 1 »
oceń artykuł Pobieranie..

Zapisane na później

Pobieranie listy