Nowy Numer 16/2024 Archiwum

Okrasa docenił guldy

To sztandarowa impreza radomskiego skansenu, zaraz obok Święta Chleba.

Ten fakt bardzo cieszy Ilonę Jaroszek, dyrektor MWR. – To wręcz wygląda na wewnętrzną konkurencję w skansenie – śmieje się I. Jaroszek i dodaje: – Tłumy na obu imprezach. Mnóstwo atrakcji, stoisk, degustacji, tańców na dechach, do których na festiwalu przygrywała Kapela Lipców z Wygnanowa, a do tego okazje, by dzięki naszym pracownikom poznać, jak żyła i pracowała kiedyś radomska wieś. Podobnie jak w poprzednich latach gościem specjalnym festiwalu w radomskim skansenie był Karol Okrasa, kucharz znany z programów telewizyjnych, który razem z jury stanął przed niełatwym werdyktem – wyborem zwycięzcy w konkursie na „Najlepszą potrawę regionalną z ziemniaków”.

Dostępne jest 40% treści. Chcesz więcej? Zaloguj się i rozpocznij subskrypcję.
Kup wydanie papierowe lub najnowsze e-wydanie.

« 1 »
oceń artykuł Pobieranie..

Zapisane na później

Pobieranie listy