Opoczyńska porka z ciućkami

Regionalne dania pokazują, że z prostych składników można wydobyć wyjątkowy smak.

Tradycyjne dania z powiatu opoczyńskiego znalazły się w książce „Kulinarne podróże po Łódzkiem”. – Przygotowana przez „Dziennik Łódzki” publikacja zawiera przepisy na potrawy z 23 samorządów. Pracownicy Urzędu Miejskiego w Opocznie we współpracy z kołami gospodyń wiejskich opracowali 12 przepisów na tradycyjne dania z regionu. Wśród nich znalazły się bomby, skurcoki z barszczem, chleb na trzosie. Potrawy te potwierdzają, że receptury z regionu opoczyńskiego potrafią wydobyć z prostych składników wyjątkowy smak – mówi Andrzej Śliwka, doradca burmistrza ds. mediów i PR.

Dziękujemy, że z nami jesteś

To dla nas sygnał, że cenisz rzetelne dziennikarstwo jakościowe. Czytaj, oglądaj i słuchaj nas bez ograniczeń.

Czytasz fragment artykułu

Subskrybuj i czytaj całość

już od 14,90

Poznaj pełną ofertę SUBSKRYPCJI

Masz subskrypcję?
Kup wydanie papierowe lub najnowsze e-wydanie.
« 1 »
oceń artykuł Pobieranie..

E-BOOK DLA WSZYSTKICH SUBSKRYBENTÓW

ADWENTOWA SZKOŁA MODLITWY